پیوندها   |  rss   |  درباره ما  
  صفحه اول     حمل و نقل زمینی     حمل و نقل دریایی     حمل و نقل ریلی     حمل و نقل هوایی     اقتصادی  
دوشنبه، 21 خرداد 1403 - 17:06   
 
 
   آخرین اخبار  
  راه‌آهن ارمنستان به ایران متصل می‌شود
  نقش اتصال منطقه آزاد چابهار به شبکه ریلی کشور
  چرا حمل و نقل ریلی مغلوب حمل و نقل جاده ای می شود؟
  فاجعه مدیریت: الحاق ۲۶ واگن مسافری به ناوگان ریلی طی ۳ سال اخیر
  فیلم| نمایش عمومی قطارهای ساخت شرکت هیتاچی ژاپن
  گزارش تصویری | مراسم بهره برداری از خط راه آهن یزد اقلید
  افغانستان در یک قدمی اتصال ریلی به بندر چابهار ایران
  وعده بهره برداری از راه آهن چابهار زاهدان در سال جاری تحقق می یابد؟
  3 شرط جذب سرمایه گذار برای مزایده لوکوموتیوها
  شرکت راه آهن، شرکت های سرمایه گذار در صنعت ریلی را ورشکسته کرد
  پیوند ریلی کریدور شمال به جنوب؛ خزر به خلیج فارس متصل شد +فیلم
  پروژه ریلی یا چاه بلع بودجه؟/ ساخت کدام مسیر ریلی در فارس توجیه دارد؟
  فیلم| مراحل اجرای راه آهن رشت- کاسپین
  مدیریت غلط راه‌آهن علیه جاده‌های کشور/ تریلی‌ها جور قطار را می‌کشند
  فیلم| راه آهن حمل مواد معدنی عربستان
  مدیرعامل ذوب آهن:ریل پروژه راه‌آهن چابهار -زاهدان را تامین می‌کنیم
  اتصال آسیا به اروپا : اهمیت راه آهن مشترک ایران ـ ارمنستان
  فیلم| ناامیدی از مدیریت راه آهن
  فیلم| معرفی خطوط جدید مترو تهران
  پیشرفت ۷۰ درصدی راه آهن چابهار زاهدان
  راه آهن بخش خصوصی را گروگان گرفته/ جزئیات جریمه ۳۲۷ میلیارد تومانی راه آهن
  ارمنستان: به برقراری ارتباط ریلی با جمهوری آذربایجان علاقه‌مند هستیم
  شرحی بر رشد دو دهه اخیر و برنامه توسعه راه آهن هند
  فیلم| مناظری زیبا از راه آهن زاهدان
  دو چالش پروژه راه آهن شلمچه بصره؛ مین روبی و ساخت پل
  پیوستن قزاقستان به جمع شرکای کریدور ترانس افغان
  خط ریلی زاهدان کویته نیازمند تبدیل تفاهم نامه به قرارداد عملیاتی
  سهم ترانزیت ریلی با ظرفیت فعلی می تواند ۲ برابر شود
  تکمیل کریدور ریلی ترانس افغان تا سال ۲۰۲۷
  رشد اقتصادی چین در گروی قطارهای سریع السیر است؟
  راه آهن پاکستان از راه اندازی قطار سافاری خبر داد
  بخش خصوصی ریلی توان توسعه ندارد
  آمریکا در حال برنامه ریزی برای ساخت شبکه ریلی و قطار فوق پیشرفته بر روی ماه است
  ساخت راه آهن ۵۰۰ کیلومتری ارمنستان توسط پیمانکاران ایرانی
  پروژه دوخطه ریلی اندیمشک-اهواز تا دهه فجر به بهره برداری می رسد ؟!
 
   معرفی پایگاه های اطلاع رسانی  
- اندازه متن: + -  کد خبر: 26740صفحه نخست » ریلی 2سه شنبه، 7 آذر 1391 - 09:40
هم‌اندیشی بومی‌سازی صنایع ریلی و گزارش موقعیت از زبان مدیرعامل گروه ریلی مپنا
  
درگیر موقعیت‌های ناگزیر

 

ترابران- در مرداد ماه امسال، اولین هم‌اندیشی بومی‌سازی صنایع ریلی با حضور مدیرعامل سازمان قطار شهرهای کشور، دبیرکل انجمن حمل و نقل ریلی ایران، مدیرعامل شرکت واگن‌سازی تهران، مدیران عامل شرکت متروی تهران و شهرستان‌ها و سایر متخصصان برگزار شد و امکانات و مشکلات تولید و تهیه تجهیزات صنایع ریلی مورد بررسی قرار گرفت. آنچه در ادامه می‌آید بخش‌هایی از صحبت‌های دکتر پورسیدآقایی، مدیرعامل گروه ریلی مپنا است.

 

تجهیزات ریلی به دو دسته تقسیم می‌شوند: دسته اول، تجهیزات ویژه‌ای که با ایمنی و سلامتی جان مسافر سر‌و‌کار دارند و دسته دوم، بخش‌هایی که جزو تجهیزات غیرویژه و عمومی محسوب می‌شوند و در صنایع دیگر هم کاربرد دارند. آنچه که ما بیشتر روی آن حساس هستیم، بحث تجهیزات ویژه مانند ترمز، بوژی، تهویه، سیستم‌های سیگنالینگ و ... است. گرفتن استاندارد برای تجهیزات غیرویژه که در صنایع دیگر هم مورد استفاده هستند، راحت‌تر است، اما تجهیزات ویژه، خصوصیاتی دارند که گرفتن استانداردها را دشوار می‌کند.

معمولا تامین‌کنندگان تجهیزات ویژه، کشورهای غربی و ژاپن هستند و تعداد آنها نیز در دنیا محدود است (مثلا دو شرکت اصلی در زمینه ترمز، شرکت‌های اروپایی کنور و فوله هستند)، اما جالب اینجاست که اگرچه تعداد این شرکت‌ها خیلی محدود است و به همه بازارهای دنیا صادرات دارند، اما قیمت‌هایشان رقابتی است و این طور نیست که به خاطر تجهیزات بالا، قیمت‌های گرانی داشته باشند، ولی یک مشکل اساسی این است که بیشتر بازار این شرکت‌ها، در آمریکا و اروپا است که به شدت تحت تأثیر بازار فروش آمریکا قرار دارند و به هیچ طریقی حاضر نیستند بازار آمریکا را از دست بدهند و به سمت بازار ایران بیایند؛ بخصوص الان که به صورت کاملا مشخص هر شرکتی که با آمریکا در هر سطحی معامله داشته باشد، از آنها درخواست می‌شود که معامله‌ با ایران را حتما قطع کنند؛ مثلا شرکت MTU که یک شرکت موتور‌ساز است، همین که با آمریکا قرارداد بست، فشار آوردند که باید قراردادی را که با ایران ‌دارند متوقف کنند، وگرنه امکان فعالیت در بازار آمریکا نخواهند داشت.

همه تجهیزات اصلی چنین مشکلی دارند. الان به خاطر شرایط تحریم هیچ‌کدام از سازندگان اصلی تجهیزات،‌ حاضر به نوشتن قرارداد با ایران نیستند. شرکت‌های عمده و بنام در این مورد مثل زیمنس، آلستوم و ... هیچ‌کدام ‌به خاطر بازار آمریکا که به رویشان باز است، حاضر به بستن قرارداد با ایران نیستند. البته تعداد محدودی از شرکت‌های رده دوم استانداردهای اروپایی، حاضر به بستن قرارداد با ایران هستند، ولی اولا تکنولوژی آنها، جزو رده‌های اول دنیا نیست، ثانیا LC می‌خواهند و در حال حاضر هیچ‌ بانکی حاضر به صدور ضمانت‌نامه به نفع ایران نیست. حتی الان بانک‌های چینی هم ضمانت‌نامه به نفع ایران صادر نمی‌کنند.

علاوه بر این، همه آنها در قراردادشان صراحتا ذکر می‌کنند که حمل تجهیزات منوط به اخذ مجوز از دولت در آخرین لحظه است، یعنی وقتی چیزی را ساختند، باید اجازه موسسات دولتی کشورشان مبنی بر این که ایران مجاز به استفاده از این تجهیزات است، اخذ ‌کنند. بنابراین به تعبیری، به تاریخ روز حمل و به آخرین سیاست‌های دولتشان نگاه می‌کنند که آیا اجازه حمل به ایران را دارند یا نه.

در چنین شرایطی، وضعیت خدمات پس از فروش هم در هاله‌ای از ابهام است؛ مخصوصا از نظر تامین قطعات یدکی. در موارد متعددی، شرکت‌هایی قرارداد بستند و مجوز صدور گرفتند و جنس را فرستادند، اما وقتی نوبت به قطعات یدکی رسید، چون تجارت اصلی‌شان را انجام داده‌ بودند، در ارسال قطعات یدکی، تلاش قبلی را نداشتند. یعنی اگر در صدور اصل جنس، می‌پذیرفتند که با دولت لابی کنند تا مجوز صادرات جنس را بگیرند، اما در قطعه یدکی وقتی که شما پانصد هزار یورو قرارداد دارید، نمی‌ارزد که بروید با دولت بحث کنید و فشار بیاورید به سازمان‌های ذیربط که به ما مجوز صادرات قطعات یدکی به ایران را بدهید. می‌گویند رفتیم و درخواست دادیم، اما مجوز ندادند، بنابراین نمی‌توانیم قطعه یدکی به ایران بفروشیم. در واقع تامین خدمات پس از فروش به شدت مبهم است.

برخی بانک‌های کوچک یا بانک‌های واسطه از اروپا، LC از ایران می‌پذیرند (یا می‌پذیرفتند،، اما مشکلاتی دارد، چون بانک‌های ایران که طرف گشایش اعتبار با آنها هستند، 100 درصد پول را به عنوان DEPOSIT (سپرده، بیعانه) از طرف ایرانی می‌گیرند و برای شرکت پیمانکار خصوصی اصلا قابل قبول نیست که 100 درصد پول و بعضی وقت‌ها 120 درصد پول را بگیرند تا LC باز کنند. ضمنا ارقامی که این بانک‌ها توانایی تضمین آن را دارند، در حد 3 یا 4 میلیون یورو است، نه در حد 50 یا 70 میلیون یورو .

اگر بر فرض، همه اینها را هم حل کنیم، مهم‌ترین مشکل این است که پروسه خرید از خارج، آن قدر زمان‌بر شده و طول می‌کشد که در حال حاضر تمامی پروژه‌ها با تاخیر مواجه هستند. ما چاره‌ای نداریم جز اینکه برای به سرانجام رسیدن پروژه‌هایمان، به سمت تولید داخل پیش برویم. اما سرلوحه قرار دادن تولید داخل به چه معناست؟ چرخ را نباید از نو در کشور اختراع کرد. اولین چیزی که باید بدانیم این است که ساخت تجهیزات اصلی، نیازمند تکنولوژی، سرمایه و تیراژ تولید بالا است و از آنجا که با ایمنی سروکار دارد، باید تحت استانداردهای تعریف‌شده باشد و تاییدیه‌های لازم را اخذ کند. من معتقدم در ساخت تجهیزات غیرویژه می‌شود با سعی و خطا، شروع به امتحان و ساخت کرد، اما در تجهیزات ویژه‌ای که مستقیما با ایمنی ارتباط دارند، پیروی از شیوه آزمون و خطا، کار خطرناکی است.

توصیه من این است که انتقال تکنولوژی و گرفتن لیسانس از یک جای معتبر شروع شود. از نظر ما، همه تجهیزات اصلی باید استاندارد معتبر و بین‌المللی داشته باشند و کوتاه‌ترین راه‌حل، خرید لیسانس و انتقال دانش فنی از طرف سازندگان معتبر است که لزوما ممکن است سازندگان درجه یک دنیا نباشند، چون می‌توان از طریق شرکت‌های رده دوم اروپا نیز امکان انتقال دانش فنی را فراهم کرد مانند آلمان، ایتالیا و اسپانیا که شرایط اقتصادیشان اصلا خوب نیست و خیلی راحت‌تر می شود انتقال تکنولوژی انجام داد.

من به سه راهکار فکر کردم: اولا، لازم است که خرید تجمیع شود تا بشود برای انتقال دانش فنی سرمایه‌گذاری کرد. ثانیا، سازندگان داخلی که امکان بیشتری برای اخذ دانش فنی و خرید لیسانس و سرمایه‌گذاری دارند شناسایی شوند، چون اگر ما در ساخت داخل شکست بخوریم، حتما یک بازخورد منفی ایجاد خواهد شد و کارفرمایان احساس خواهند کرد که سازندگان داخلی توانایی لازم را ندارند و با وجود همه مشکلات به سمت خریدهای خارجی می‌روند. من معتقدم انجمن‌ها باید در انتخاب پارامترهایی جهت شناسایی سازنده‌های مدعی، فعال‌تر برخورد کنند.

نکته آخر اینکه؛ در این شرایط باید خریدها به صورت ریالی انجام شود. همه کسانی که در دستگاه‌های قطار شهری دنبال اخذ ارز مرجع و گشایش و انتقال ارز می‌دوند، می‌دانند که بیش از یک سال طول می‌کشد و نهایتا هزینه انتقال ارز به خارج از کشور، روی هزینه‌های تمام شده کار تاثیر گذاشته و انواع و اقسام تاخیرات را در پروژه ایجاد می‌کند.
تعداد بازدید: 1050 ،    
  

اضافه نمودن به: Share/Save/Bookmark

نظر شما:
نام:
پست الکترونیکی:
آدرس وب:
نظر
 
  کد امنیتی:
 
   مرور خبرهاو تحلیل ها  
  مناظره داغ مسعود پزشکیان و احمد توکلی در برنامه زنده/فیلم
  ‫نطق تاریخی مسعود پزشکیان بعد از انتخابات 94/فیلم
  پزشکیان، امشب ساعت ۲۲ در «گفتگوی ویژه خبری» شبکه خبر
  حدود، اختیارات و وظایف رئیس جمهور در قانون اساسی
  حسین علایی: امید به تغییر و بهبود
  نطق میان دستور دکتر پزشکیان ( یکشنبه 7 خرداد 1402 ) : صدای مردم را بشنوید/فیلم
  تنش در سخنرانی مسعود پزشکیان نایب رئیس مجلس در دانشگاه تبریز/فیلم
  صحبت های جنجالی مسعود پزشکیان نماینده مردم تبریز درباره درگذشت مهسا امینی/فیلم
  تصویری قدیمی از علی دایی و سیدمحمد خاتمی+عکس
  مسعود پزشکیان کیست؟ + سوابق و بیوگرافی
  آیا اختیارات دولت و رییس جمهور در کشور کافی است؟
  چه روغن موتوری مناسب خودروی شماست؟+فیلم
  علی لاریجانی با محمدباقر قالیباف ائتلاف می‌کند؟
  فیلم میزگرد جایگاه رای مردم از دیدگاه امام خمینی (ره)/ جایگاه میزان مشارکت مردم در انتخابات/ تفاوت مشروعیت و مقبولیت/ جایگاه حکومت کودتا
  تغییر استراتژی خاتمی و اصلاح طلبان
  طرح روسیه و چین براى جایگزینى مسیر دریایى کانال سوئز
  کاندیداهای رسمی جبهه اصلاحات معرفی شد: عباس آخوندی، پزشکیان و جهانگیری
  ببینید / ویدیویی تاریخی از حضور محمد مصدق و تیم حقوقی اش در دادگاه بین المللی لاهه
  صدیقی، امام جمعه موقت تهران: هر رئیس جمهوری اگر بخواهد مسئولانی را که رئیسی منصوب کرده عوض کند، خسارتش برای مردم است
  راه‌آهن ارمنستان به ایران متصل می‌شود
  یک مقایسۀ تأمل‌برانگیز بین ایران و کره‌جنوبی
  اختیارات رئیس جمهور بیشتره یا رهبری ؟؟
  بزرگترین دشمن آمریکا 35 تریلیون دلار بدهی است
  حجم نقدینگی جهان چند دلار است؟
  ۳۹ کشته در حمله خون آشام های صهیونیسم به مدرسه سازمان ملل در غزه
  سرمایه گذاری هند در شمال، جنوب و چابهار؛ تغییر متد انتظار و تماشا در برابر چین و پاکستان
  دلیل تمایل هند به گنجاندن بندر چابهار در کریدور شمال-جنوب
  تجربه ساخت هواپیما در ایران از گذشته تا امروز؛ ایران تولیدکننده هواپیما می شود؟
  فیلم میزگرد بسیار ارزشمند جایگاه رای مردم از دیدگاه امام خمینی (ره)
  نظر حضرت امام خمینی ره درباره حکومت و مردم/فیلم
  آمریکا متن قطعنامه شورای حکام علیه ایران را تعدیل کرد
  احمدی‌نژاد: با چهار اقدام مشکلات اقتصادی حل می‌شود
  حدادعادل: اگر جبهه رقیب، انتخابات سال ۹۲ را تکرار کند، باید تلاش کنیم تا به دست خودمان زمینه شکست را فراهم نکنیم
  اولین فیلم تبلیغاتی مسعود پزشکیان منتشر شد + فیلم
  مسعود پزشکیان: رفتارهای غلطی که در ۴۰ سال کردیم همه رو از دین و اسلام دور کردیم/فیلم
  هاشمی‌طبا: اگر رئیس‌جمهور نتواند تشخیص اولویت‌های کشور را داشته باشد، کار او به منزله کوبیدن آب در هاون است
  رائفی پور | آیا رئیس جمهور اختیارات لازم برای مدیریت کشور را دارد؟ فیلم
  نقش موثر رئیس جمهوری در سیاست خارجی ایران
  قدرت و اختیارات رییس جمهور از منظر مقام معظم رهبری/نمایش تصویری
  ببینید / فیلم تبلیغاتی ثبت‌نام «مصطفی پورمحمدی» در انتخابات؛ «قرار ما این نبود؛ قرار نبود بسیاری از شما مردم نگران گذران زندگی خود باشید»
  «حمیرا ریگی» مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار شد
  نقش اتصال منطقه آزاد چابهار به شبکه ریلی کشور
  دلایل عباس آخوندی برای نامزدی در انتخابات در کنار افتخار به عملکرد عملکرد حمل و نقلی خود
  چرا حمل و نقل ریلی مغلوب حمل و نقل جاده ای می شود؟
  فیلم| ایرباس بلوگا ایکس ال
ادامه مرور خبرهاو تحلیل ها
 
   گزارش های تصویری 1  
  ادامه گزارش های تصویری 1
  1    2 
 
   پایگاه اطلاع رسانی  
 
 
 
::  صفحه اصلی ::  پیوندها ::  نسخه موبایل ::  RSS ::  نسخه تلکس
© ترابر نیوز 1388
iran_vatandoost@yahoo.com
طراحی و اجرا: خبرافزار